Standard sulgeb tehase Mustamäel ning koondab töötajaid (18)

PM Majandus
Copy
Standardi nõukogu liige Enn Veskimägi.
Standardi nõukogu liige Enn Veskimägi. Foto: Madis Veltman

Eesti mööblitootja AS Standard konserveerib ajutiselt ja osaliselt tootmise, mille põhjuseks on jätkuvalt ülikõrged energia- ja sisendhinnad, seetõttu on vähenenud välisturgude nõudlus jätkusuutlikuks toomiseks sobivate hindadega.

«Oleme alustanud töötajatega koondamise läbirääkimisi ning sulgeme Mustamäel asuva tehase,» sõnas ettevõtte nõukogu liige Enn Veskimägi. «Majandussurutis annab mööblitööstuses teravalt tunda ning seepärast teeme kõik endast oleneva, et elada see aeg üle ning kohandada ettevõte uuteks ärivõimalusteks.»

Oma kohustuste täitmisega saame hästi hakkama, küsimus on, kuidas edasi.

Enn Veskimägi

«Olukord maailmas ja mööblisektoris on hetkel niivõrd ettearvamatu, et tootmise osaline konserveerimine ja äri restruktureerimine on parema tuleviku nimel hädavajalik ning ainuvõimalik samm,» ütles Enn Veskimägi. «Standard on 78 aastat toiminud ettevõte, mis on tulnud läbi mitmetest kriisidest ning usun, et tuleme läbi ka sellest kriisist.»

«Ettevõte realiseerib endiselt kõik suured sisustusprojektid, täidab müügilepingud ja muud kohustused,» lisas Enn Veskimägi. «Oma kohustuste täitmisega saame hästi hakkama, küsimus on, kuidas edasi. Selleks on tänased muudatused väga olulised.»

Töötukassa kommunikatsiooninõuniku Lauri Kooli sõnul on Standard neid koondamistest teavitanud. «Oktoobri keskel tuli teade, et koondatakse 53 inimest,» lausus Kooli. Tema sõnul alustati ettevõttes kollektiivse koondamisega seotud tegevusi ja läbirääkimisi. «Täna saan kinnitada, et juba on toimunud ettevõttes ka esimene kohtumine.»

Kool toonitas, et töötukassa käib alati kollektiivsete koondamiste korral inimestega kohtumas, et nad saaksid kohe uurida, kuidas ja mida peavad ning saavad teha, kuidas arvele tulla ning millised võimalused töötukassal on juba koondamisteate saanud inimestele.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles