Balti Kestliku Arengu konverents toob kokku eksperdid üle kogu Euroopa

Copy
Foto: Helve

Riias toimuva ühepäevase konverentsi ja auhinnagala raames kutsutakse 30. Novembril kokku kogu regiooni kestlikkusele pühendunud eksperdid. Ürituse näol on tegemist baltikumiülese Balti Kestlikkuse Auhindade kulminatsiooniga, mis tõstab esile kestliku innovatsiooniga seotud ettevõtted, organisatsioonid, idufirmad ja isikud. Sel aastal laekus auhindadele üle 240 avalduse üle kogu Baltikumi.

Korraldajate sõnul on ürituse peamiseks eesmärgiks pakkuda kohalikele ekspertidele kohtumispaika, et arutada kestlikke ning uuendusmeelseid, praktilisi lahendusi. Üritust korraldavad innovatsiooniarendus ettevõte Helve koos asutajapartner Rimi Balticuga. Konverentsi arutelud ja finalistide esitlusedon ellu kutsutud selleks, et luua platvorm, mis algataks osalejate ja pealtvaatajate seas vestlusi seoses Baltikumis toimuva kestliku arenguga. Baltikumi kestlikkuse kogukonna suurim kogunemine saab toimumuma 30. novembril Splendid Palace’is, Riias. Piletid üritusele on saadaval siin.

Konverents pakub huvilistele esitlusi ning arutelusid kolmes võtmetähtsusega osas. Paljud ettevõtted otsivad viise, kuidas oma tööd ümber mõtestada, arvestades tegemiste pikaajalist ja jätkusuutlikku mõju. Seetõttu on esimene osa konverentsist pühendatud suurettevõtete kestliku arengu strateegiatele. Selles osas räägitakse, kuidas asetada kestlik areng oma ettevõtte prioriteetide nimistus esikohale ning kuidas seda mõju mõõta. Muuhulgas võetakse ka vaatluse alla suurettevõtetes olevate jätkusuutliku arengu juhtide vastutusalad.

Läbimõeldud regulatsioonide raamistik võib olla üheks suurimaks ajendiks kestliku ettevõtluse omaks võtmisel, julgustades rohkemaid ettevõtteid käituma jätkusuutlikumalt ning muutma oma tegemisi läbipaistvamaks. Arutamaks peamisi seadusloome väljakutseid ning nende rolli rohepöörde juures, keskendub teine teemaplokk kestlikkusele avalikus sektoris, kus kutsutakse üles nii poliitikuid kui oma ala eksperte, et arutada erinevate vaatenurkade üle. Lisaks räägitakse ka sellest, mida saavad linnad ära teha, et olla jätkusuutlikumad.

Tehnoloogia pidev areng võib viia ka uute lahenduste välja töötamiseni, mistõttu on kolmas osa vestlustest pühendatud Baltikumi kliiimatehnoloogiale, rahastusvõimalustele ning parimate praktikate jagamisele suurettevõtete innovatsioonis.

“Praeguse ajajärgu plahvatuslik majanduskasv on viinud ka uutesse kõrgustesse meie loodusressursside kasutamise. Tehnoloogiline areng on osalt selle läbimurde põhjustajaks. Sellegipoolest on meie jagatud vastutus tagada, et tehnoloogia aitaks kaasa saavutustele jätkusuutliku arengu eesmärkide suunas. Digitaliseerumine ei ole ühekordne suurprojekt vaid süsteemne, väiksemate sammude kogum meie igapäevaelus.” Dokobiti turundus- ja kommunikatsioonijuht Māra Sproģe kirjeldab näiteid sellest, kuidas tehnoloogia saab olla kaasatud kestliku arengu puhul. Dokobit on samuti ettevõtete seas, kes konverentsil oma kogemusi selles vallas jagavad.

Konverentsi esinejate seast leiame nii Baltimaade kui ka Euroopa tasandil töötavaid kestlikkuse eksperte, ettevõtjaid investoreid ja poliitikuid, nagu näiteks Cleantech Estonia tegevjuht Erki Ani, URBN kestlikkuse ja sotsiaalvastutuse juht Julie Verdugo, Rimi Baltic Grupi kestlikkuse juht Zanda Šadre, Katalista Ventures tegevjuht Greta Monstavice ja palju teisi. Programm ning pikem esinejate nimekiri on kättesaadavad aadressil www.balticsustainabilityawards.eu/forum.

Foto: Helve

Ühepäevase konverentsi osana esitlevad ka Balti Kestlikkuse Auhindade 30 finalisti oma innovaatilisi lahendusi, võistledes kaheksas eri kategoorias. Finalistid ning võitjad valitakse rahvusvahelise žürii poolt, mis koosneb oma ala ekspertidest. Lisaks otsustavad individuaalsete võitjate üle muutuste juhtimise kategoorias avaliku hääletuse tulemusena inimesed igas Balti riigis.

Balti Kestliku Innovatsiooni auhindade korraldajateks on Helve ning asutava partnerina ka Rimi Baltic. Üritust toetavad Signet Bank, Dokobit ja Baltic Block, metodoloogiline partner EY Baltic ning infopartner Clear Channel Eesti. Rohkem infot auhindade kohta aadressil www.balticsustainabilityawards.eu/forum.

Helvest

Helve on avatud innovatsiooni ettevõte, mis ühendab ettevõtteid innovaatoritega, et luua edulugusid läbi koostöö. Helve edendab partnerite kasvu läbi neile kohandatud lahenduste, mis muudavad väljakutsed uuendusmeelseteks initsiatiivideks. Seda kõike tehakse alates idufirmade kasvatamisest kiirendusprogrammides kuni põhjaliku mentorite otsimise ja partnerlussuhete loomiseni juba hilisemates ettevõtluse etappides. Rohkem infot aadressil https://www.helve.eu/.

Copy
Tagasi üles