Nüüd saavad ka väikeettevõtted kasutada universaalelektrit

BNS
Copy
Eesti Energia juhatuse liige Agnes Roos.
Eesti Energia juhatuse liige Agnes Roos. Foto: Taavi Sepp
  • Pakkumise saanud ettevõtja peab teenusega nõustuma
  • Seadus ei taga äritarbijale leppetrahvivabalt universaalteenusele liikumist

Tänasest saavad Eesti Energiast universaalteenuse raames elektrit osta kõik mikro- ja väikeettevõtted, lisaks füüsilisest isikust ettevõtjad, sihtasutused ja mittetulundusühingud. Erinevalt eraisikutest ei rakendu teenus neile automaatselt, vaid nad peavad pakkumisega nõustuma.

Äritarbijaid teenusele automaatselt üle ei viida. Kliendid peavad otsuse ise langetama ja liitumissoovist teada andma, teatas Eesti Energia.

«Saadame pakkumise kõigile Eesti Energia äriklientidele, kel on õigus universaalteenusega liituda. Pakkumist näeb ka Eesti Energia e-teeninduses. Kliendil on aega mõelda, kas universaalteenus on talle kasulik või mitte ja üleminekuks tuleb kliendil oma nõusolek anda,» selgitas Eesti Energia juhatuse liige Agnes Roos.

Kui klient soovib universaalteenust kasutada tagasiulatuvalt alates 1. novembrist, peab pakkumisega nõustuma hiljemalt 23. novembril.

Ettevaatust, leppetrahv!

Universaalteenust saavad valida äriühingud, kus töötab vähem kui 50 inimest ja mille aastakäive või bilansimaht ei ületa 10 miljonit eurot. Samuti saavad universaalteenust valida mittetulundusühingud, sihtasutused ja füüsilisest isikust ettevõtjad, kuni kliendi aastane elektritarbimine ei ületa üht gigavatt-tundi. Universaalteenusele kvalifitseeruvad ligi pooled Eesti Energia ärikliendid ehk 16 800 tarbijat.

Universaalteenuse lõpphind äritarbijatele on praegu alates 16,04 senti kilovatt-tunnist, millele lisandub kuutasu 1,658 eurot mõõtepunkti kohta ja käibemaks. Hind võib muutuda ning otsust langetades tasub seda silmas pidada. Ettevõtted saavad universaalteenust kasutada aasta ja kaks kuud ehk 2023. aasta lõpuni.

Lisaks tasub tähele panna, et erinevalt kodutarbijast ei taga seadus äritarbijale leppetrahvivabalt universaalteenusele liikumist. «Kuna elektrimüüjana oleme fikseeritud hinnaga lepingute puhul teinud etteulatuvalt finantstehinguid, peavad äritarbijad universaalteenusele üleminekul lähtuma kehtiva elektrilepingu tingimustest,» lisas Roos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles