Postimees Grupi käive kasvas põhitegevustes 11 protsenti

BNS
Copy
Postimees Grupi juhatuse esimees Toomas Tiivel.
Postimees Grupi juhatuse esimees Toomas Tiivel. Foto: Postimees

Postimees Grupi Eesti äriüksus näitas lõppenud majandusaastal oma põhitegevuses, milleks on lugejate ja reklaamiklientide teenindamine, korralikke kasvunumbreid ning käive kasvas aastases võrdluses 11 protsenti 29 miljoni euroni.

Postimees Grupi juhatuse esimehe Toomas Tiiveli sõnul jätkus kiire digitellimuste kasv. Nii kasvasid digitellimuste tulud koguni 64 protsenti ning online´i äri vedas ka reklaamimüügi tulude kasvu 18 protsendini. Paberlehtede tulud on samal ajal püsinud stabiilsena.

Kuna viimasel kahel aastal on aset leidnud mitmeid restruktureerimisi ja äritegevuste ümberkorraldusi, siis ei ole ka majandusaasta aruande kasumiaruandes esitatud andmed võrreldavad, selgitas Tiivel.

Tema sõnul sisalduvad näiteks 2020-21 majanduaasta numbrites osaliselt tele- ja raadioäri tulemused, mis võõrandati eelmise majandusaasta teises pooles Duo Media Networksile.

«Võrreldatavate tegevuste vaates oleme parandanud oma kasumlikkust ligikaudu 10 protsenti ja seda ajal, mil aset on leidnud erakorraliselt kiired sisendihindade, eriti energia- ja paberihindade kasv,» ütles Tiivel.

Kui eelnevaid majandusaastaid võib Postimees Grupi jaoks pidada paljuski koroonakriisist taastumise ja ümberkorralduste perioodideks, siis järgnevatel aastatel on Tiiveli sõnul fookuses ettevõtte kasv ja jätkuvad investeeringud digiplatvormidesse ning järjest laiem AI-põhiste lahenduste kasutuselevõtt ning sisu personaliseerimine.

Postimehe kliendihalduse ärijuht Enel Riisenberg tõstab tootevaliku laienemisest rääkides esile, et Postimehe pakettide valik laieneb alates 1. novembrist maakondlike väljaannete digipakettide võrra.

«Tahame olla oma lugejate jaoks võimalikult paindlikud ja lähedal. Seepärast hakkame pakkuma nendele lugejatele, keda huvitab rohkem oma elukohas toimuv, maakondlike väljaannete digipakette. Iga maakonna väljaanne saab eraldiseisva digipaketi, mille hind saab olema võrreldes Postimehe digipaketiga soodsam,» lausus Riisenberg.

Uued digipaketid jõuavad kõikide lugejateni teisipäevast, 1. novembrist. Maakondliku lehe digipaketi hinnaks on 7,99 eurot, millele eelneb 14-päevane prooviperiood 1,99 euro eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles