Muski Twitteri ost lennutas dogecoin'i taevasse (1)

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Elon Musk ja dogecoin.
Elon Musk ja dogecoin. Foto: Dado Ruvic/Scanpix Baltics

Meemikrüptoraha dogecoin tõusis laupäeval enam kui 70 protsenti ning on viimase nädala jooksul enda väärtust pea kahekordistanud.

Analüütikud selgitavad dogecoin'i kiiret hinnakasvu sel nädalal aset leidnud Twitteri müügitehinguga. Nimelt on Twitteri ostnud Tesla tegevjuht Elon Musk olnud krüptovaluutade häälekas pooldaja, kes on varemgi tugevalt mõjutanud dogecoin'i ja bitcoin'i hindu.

Näiteks hakkas Tesla selle aasta alguses dogecoin'e maksevahendina aktsepteerima Tesla brändinänni eest tasumisel. Samuti saab dogecoin'ide eest soetada Muski äsja turule tulnud parfüümibrändi toodangut, kirjutab Reuters.

Krüptovaluutabörs Binance, mis investeeris 500 miljonit dollarit Muski Twitteri väljaostu, andis hiljuti teada, et otsib aktiivselt võimalusi, kuidas plokiahel ja krüpto saaksid Twitterile abiks olla.

Musk on Twitteri plokiahelasse paigutamise võimalust ka ise kaalunud, ehkki viimati näis ta otsustavat, et selline samm ei tööta, järeldus Twitteriga peetud kohtuvaidluse käigus avalikuks saanud tekstisõnumitest. 

Spekulandid loodavad aga siiski, et Muski säutsud dogecoin'i teemal, sealhulgas selle nimetamine «rahva krüptoks», puhuvad interneti naljast alguse saanud meemiraha taas elule.

Idees siduda Twitter plokiahela tehnoloogiaga pole iseenesest midagi uut. Ka sotsiaalmeediaplatvormi asutaja ja endine tegevjuht Jack Dorsey uuris plokiahelas peituvaid võimalusi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles