Muski vallandatud Twitteri juhtkonda ootab ees megahüvitis (3)

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Elon Muski ristiretk Twitteri senise juhtkonna vastu ei kujune odavaks lõbuks.
Elon Muski ristiretk Twitteri senise juhtkonna vastu ei kujune odavaks lõbuks. Foto: Dado Ruvic/Scanpix Baltics

Twitteri kolm tippjuhti, kelle ettevõtte uus omanik Elon Musk päevapealt lahti lasi, saavad kokku ligikaudu 122 miljoni dollari ulatuses lahkumishüvitisi, teatas uuringufirma Equilar.

Musk vallandas neljapäeval vahetult pärast Twitteri omanikuks saamist tegevjuht Parag Agrawali, finantsjuht Ned Segali ning peajurist Vijaya Gadde. Tesla suuromanik süüdistas Twitteri endist tippjuhtkonda investorite eksitamises platvormil olevate võltskontode arvu osas.

Andmefirma Equilar, kes on tuntud oma juhtivtöötajate lahkumishüvitiste uurimise poolest, hindas Agrawali kompensatsiooni suuruseks 57,4 miljonit dollarit. Finantsjuht Segali ja peajurist Gadde lahkumishüvitisi hinnati vastavalt 44,5 ja 20 miljoni dollari suuruse lipikuga, vahendab Reuters.

Equilari uuringute juht Courtney Yu ütles, et vallandatud Twitteri juhid saavad maksed kätte juhul, kui Elon Muskil polnud põhjust lõpetada töösuhe seaduse või ettevõtte põhikirja rikkumise tõttu.

Lisaks kopsakatele lahkumishüvitistele teenivad Twitteri kolm tippjuhti ka aktsiate müügi pealt. Enne Muski ülevõttu oli kõige suurem tükk ettevõttes Gaddel, kelle osaluse väärtus müügihinna pealt arvutatuna küündis 34,8 miljonit dollarini.  Finantsjuht Segali ja tegevjuht Agrawali osaluse väärtuseks Twitteris oli vastavalt 22 ja 8,4 miljonit dollarit.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles