Naissaare militaarmuuseumi idee hakkab teostuma, otsitakse projekteerijat

BNS
Copy
Eesti Meremuuseumi ja Naissaare kogukonna algatusel esitleti uutmoodi muuseumi Nargen Nord, mille elluviimisel muutub saare hävimisohus militaarpärand saart väärtustavaks muuseumiks.
Eesti Meremuuseumi ja Naissaare kogukonna algatusel esitleti uutmoodi muuseumi Nargen Nord, mille elluviimisel muutub saare hävimisohus militaarpärand saart väärtustavaks muuseumiks. Foto: Kermo Benrot

Eesti Meremuuseum kuulutas välja riigihanke, et leida partner Naissaarel asuvasse Patareisse 10A kavandatud muuseumi Nargen Nord ja selle ümbruse projekteerimiseks.

Eesti Meremuuseum ja Naissaarlaste Kogukond teevad koostööd eesmärgiga avada Naissaare väärtuslik militaarpärand külastamiseks uutmoodi muuseumina Nargen Nord, teatas meremuuseumi esindaja reedel. Aastaringselt avatud ekspositsiooniga on plaanis tuua esile siinse merekindluse ja Eesti meresõjanduse ajalugu.

«Esimese uutmoodi muuseumi osana kavatseme avada Naissaare põhjaosas asuva Patarei 10A kompleksi. Väljakuulutatud riigihanke abil otsime partnerit, kes koostab projekti omaaegse rannakaitsepatarei ning selle ümbruse muuseumiks rekonstrueerimiseks. Seda kõike arvestusega, et soovime võtta külastajaid vastu alates 2026. aasta suvest ja kasutada võimalikult palju kestlikke lahendusi,» sõnas Eesti Meremuuseumi juht Urmas Dresen.

Projekt peab hõlmama nii Patarei 10A hoone rekonstrueerimist ja ümbruse planeerimist kui ka ekspositsiooni loomist. Partnerilt on oodatud kõik projekti koostamiseks vajalikud tööd, sealhulgas uuringute, ekspertiiside, mõõdistamiste ja muude vajalike tegevuste tegemine ning nõustamine nendel teemadel.

Meremuuseum viib riigihanke läbi rahvusvahelist piirmäära ületava avatud menetlusena. Pakkumused koos kvalifitseerimise dokumentidega on oodatud riigihangete registri vahendusel 10. jaanuariks. Samas registris saab tutvuda riigihanke alusdokumentidega, mis sisaldavad ka uutmoodi muuseumi Nargen Nordi kontseptsiooni ja selle tegemise aluseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles