KAUA ÕHUS PÜSIVAD Hädas Venemaa hakkab lääne lennukitel kahtlasi varuosi kasutama (3)

PM Majandus
Copy
Aerofloti Boeing 777-300ER lennuk Šeremetjevo lennuväljal.
Aerofloti Boeing 777-300ER lennuk Šeremetjevo lennuväljal. Foto: Maxim Shemetov/ Reuters/ Scanpix

Venemaa hakkab Boeingutel ja Airbusidel kasutama mitte originaal-, vaid järeletehtud varuosasid ja komponente, kirjutab Komsomolskaja Pravda.

Ka lennukite tehnoülevaatust hakatakse läbi viima mitte USA ja Euroopa Liidu nõuete järgi nagu seni, vaid teiste riikide eeskirjade kohaselt. Venemaa transpordiministeeriumi ettevalmistatud seaduseelnõu dokumentides märgitakse, et need teised riigi on «samuti maailma lennunduse juhtivad tegijad».

Ministeerium tunnistab, et lennufirmad ning tehnilise teenindusega tegelevad ettevõtted on Venemaale kehtestatud sanktsioonide tõttu originaalvaruosade kättesaamisega hädas. Ukraina ründamise tõttu lääneriikide Venemaale kehtestatud sanktsioonid ei luba idanaabrile tarnida ei lennukeid ega nende varuosasid.

Vajalike koosteosade tootmise käivitamine nõuab aega, aga lennata on tarvis kohe, sestap loodetaksegi need osad saada teistelt riikidelt. Kuigi seda otse välja ei öelda, käib jutt tõenäoliselt Hiinast.

Portaali Avia.ru toimetaja Roman Gusarov tõdes, et tavareisijale kõlab selline väljavaade arusaamatu ja ärevaks tegevana. Kuid tema soovitas seda võrrelda autodega, kus on nii originaal- kui B-varuosad. Samas ei välistanud ta, et läbi mitme vahelüli suudetakse osta ka originaalseid varuosasid.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles