Eesti koduinterneti kiirused jäävad alla nii Venemaale kui ka Moldovale (10)

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Kuigi teoreetiliselt võrgukaabli kaudu võiks jõuda tarbijani kiirem internet kui üle õhu, siis Eestis see sageli nii ei ole.
Kuigi teoreetiliselt võrgukaabli kaudu võiks jõuda tarbijani kiirem internet kui üle õhu, siis Eestis see sageli nii ei ole. Foto: Alessandro Bianchi

Kuigi Eestit armastatakse turundada kui digiriiki, jäävad siinsed koduinterneti kiirused alla isegi säärastele «digihiidudele» nagu Venemaa, Moldova, Bulgaaria või Serbia.

Kogenum internetikasutaja ilmselt teab, et kui netikiirus ei tundu päris õige, tasub minna lehele speedtest.net ning asi üle kontrollida. Kuna sel veebilehel käivad oma kiirust mõõtmas kümned miljonid kasutajad üle maailma, saab kogutud teabe põhjal teha ka järeldusi riikide internetikiiruste kohta. Eesti tulemused on aga paraku kõike muud kui IT-riigi väärilised. Kui mobiilse andmeside kategoorias oleme 33. kohal, siis koduse püsiühenduse mediaantulemus (57 Mbit/s) annab koha alles 64. tabelireal. Kõik meie naaberriigid on kõrgematel kohtadel ning kuude lõikes erinevusi pole.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles