Tallinn tahab toetustega turismi elavdada

BNS
Copy
Tallinna lennujaama parkla.
Tallinna lennujaama parkla. Foto: Konstantin Sednev / Scanpix

Tallinna linnavalitsus saatis volikogu ette eelnõu, mille heakskiitmisel asub linn toetama madalhooajal toimuvaid rahvusvahelisi konverentse.

Tallinnas madalhooajal toimuvate rahvusvaheliste konverentside toetamine aitaks vähendada turismi hooajalisust, teatas linnavalitsus. Turismi madalhooaeg kestab novembrist aprillini.

Abilinnapea Joosep Vimma sõnul toob Tallinnasse jõudev välisdelegaat siia külastuse jooksul ligi 900 eurot. Ta lisas, et konverentsitoetus aitab luua ja hoida töökohti. Sellist toetust pakuvad näiteks ka Vilnius, Riia, Praha, Ljubljana, Viin, Berliin ja ka Tartu.

Toetust hakataks andma konverentsidele, mille välisdelegaadid on vähemalt kahest välisriigist, välisdelegaatide arv on vähemalt 50, konverentsi programm kestab Tallinnas vähemalt kaks järjestikust päeva ning konverents toimub ajavahemikus 1. septembrist kuni 31. maini. Toetatakse erialaühenduse ja äriühingu konverentsi korraldamist. Toetuse saaja peab ühtlasi konverentsi korraldama võimalikult kestlikul ja keskkonnasõbralikul moel.

Toetuse ülemmäär on konverentsi kohta kuni 30 000 eurot ning toetust antaks kuni 60 protsendi ulatuses taotleja kuludest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles