Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti uue juhi palk on 5500 eurot

PM Majandus
Copy
Tallinna kommunaalamet sai uue juhi
Tallinna kommunaalamet sai uue juhi Foto: Eero Vabamägi

Tallinna linnavalitsus nimetab tänasel istungil linna keskkonna- ja kommunaalameti juhatajaks Jaan Tarmaku.

Tarmakul on tehnikateaduste magistrikraad Tallinna Tehnikaülikoolist, lisaks innovatsiooni eriala mikrokraad Tartu Ülikoolist. Ta on töötanud maanteeametis ja transpordiametis erinevatel ametikohtadel, olnud liikluskorralduse osakonna juhataja, põhja regiooni strateegilise planeerimise juht, taristu arendamise ja kvaliteedinõuete osakonna juhataja. Viimati oli ta liikuvuse ja taristu kavandamise osakonna juhataja.

«Inimeste ootus linnaruumi kvaliteedile on kasvanud ja peame pingutama, et Tallinnas oleksid tänapäeva vajadustele vastavaid tänavad, haljasalad ja teised avalikud alad,» kommenteeris Tarmak.

Ameti juhataja valiti konkursi korras. Valikukomisjoni kuulusid linnakantsler komisjoni esimees Kairi Vaher, abilinnapea Vladimir Svet, linna personalidirektor Vilve Raik ja välise eksperdina Aavo Kärmas. Komisjon palus kandideerijatel teha kodutööna videotutvustuse, kus paluti kirjeldada ennast juhina ja tuua välja Tallinna tänavaruumi põhilised mured ning pakkuda võimalikke lahendusi. 

Uue juhataja ametiaeg algab 5. detsembrist. Tema põhipalk on 5500 eurot kuus.

Ameti eelmine juhataja Ain Valdmann lahkus ametist 1. oktoobril. Valdmann oli 1997. aastast Tallinna kommunaalameti juhataja ja pärast asutuste ümberkorraldamist 2019. aastal jätkas linna keskkonna- ja kommunaalameti juhatajana. Ametis lahkudes oli Valdmann linnasüsteemis töötanud 46 aastat.

Juhtaja ülesandeid täidab praegu Tarmo Sulg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles