Vene toll: koostöö külmutamine Baltimaadega ei mõjuta meie tööd

BNS
Copy
Vene tolliametnik kontrollimas toidukaupa.
Vene tolliametnik kontrollimas toidukaupa. Foto: TASS/TASS

Baltimaade ja Venemaa tollikoostöö külmutamine ei tohiks Venemaa tolliametnike tööd oluliselt mõjutada, ütles Loode-Venemaa tolliameti asejuhataja Sergei Senko.

«Arvan, et meie tegevust see väga ei mõjuta, sest Euroopa Liidu tasandi koostöö jääb sellisena alles. Võib-olla jääb töökontakte vähemaks, kuid tollioperatsioonide korraldamise seisukohalt see meie tööd kuidagi ei mõjuta,» ütles Senko ajakirjanikele teisipäeval.

Päev varem teatas Venemaa tolliteenistus, et sai Lätilt ja Eestilt kirja tollikoostöö külmutamise kohta.

Senko teatas pressikonverentsil Loode-Venemaa tolliameti 2022. aasta tegevuse tulemusi kokku võttes ka olukorra rahunemisest seoses autode järjekordadega ametkonna tegevuspiirkonnas EL-i riikide piiril.

«Punktides on olukord korrapärane, stabiilne. Meie tollipunktid toimivad normaalselt. Tänaseks on olukord järjekordadega normaliseerunud. Pihkva suunal on võib-olla väike ummik,» rääkis ta.

Ametkonna esindaja sõnul võtsid tollitöötajad olukorra parandamiseks kasutusele meetmed, eelkõige tugevdasid valves olevaid vahetusi.

«Oleme kaupade eelisvormistuse küsimustes, näiteks kiiresti riknevate toidukaupade, ravimite läbilaskmisel väga tähelepanelikud. Tagame kontrollpunktides nende eelisvormistuse,» ütles Senko.

Loode-Venemaa tolliameti aseoperatiivjuht Pavel Terentjev võttis omakorda kokku piirkonna tolli korrakaitsetegevuse tulemused. Nii algatati 2022. aasta üheksa kuuga 333 kriminaalasja (neist 41 strateegilise tähtsusega kauba ja ressursside salakaubaveo kohta) ning 20 200 haldusõiguserikkumist. Seadusvastasest ringlusest kõrvaldati üle 270 kg uimasteid ja psühhotroopseid aineid. Konfiskeeritud salakauba väärtus ületas 580 miljonit rubla.

Terentjev täpsustas, et ligikaudu sama palju rikkumisi registreeriti ka eelmisel aastal.

Loode-Venemaa tolliameti tegevuspiirkond on osa Loode föderaalringkonna territooriumist ilma Kaliningradi oblastita, selles rohkem kui 40 kontrollpunkti. Maismaapiiri kogupikkus EL-i riikidega (Soome, Läti, Eesti) ja Norraga ületab 2000 km. Samuti on Loode föderaalringkonnal piirkonnas, kus tegutseb Pihkva toll, piir Valgevenega (Euraasia Majandusühenduse liige).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles