Hiina majandus muutub üha väetimaks (1)

Erkki Erilaid
Copy
Ehitusäri moodustab Hiina majandusest tubli kolmandiku, koos seotud sektoritega veel suurema osa. Kui selles valdkonnas midagi juhtub, jõuavad tagajärjed kiiresti kõikjale.
Ehitusäri moodustab Hiina majandusest tubli kolmandiku, koos seotud sektoritega veel suurema osa. Kui selles valdkonnas midagi juhtub, jõuavad tagajärjed kiiresti kõikjale. Foto: Sheldon Cooper/SOPA Images via ZUMA Press Wire/Scanpix

Ajal, mil Xi Jinping alustab Hiina juhina kolmandat ametiaega, halveneb riigi majandus üha kiiremas tempos. Kui kevadel loodeti, et sisemajanduse kogutoodang kasvab tänavu 5,5 protsenti, mis oli juba niigi kolme aastakümne väikseim kasv, siis nüüd ennustatakse kõigest kolmeprotsendilist kasvu.

Investoritele näib, et asjad on pea sama hapud kui pandeemia alguses. Kolmandas kvartalis kasvas riigi majandus aastavõrdluses 3,9 protsenti, ja kuigi Euroopa mõõdupuu järgi on tegu kena kasvuga, vallandus Hiina börsidel hoopis paanikamüük. Hongkongi börsiindeks kukkus eile üle kuue protsendi. Eelmise aasta algusest on Hang Sengi indeks kukkunud juba kaks korda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles