Eestisse tuleb uus Skandinaavia pank

BNS
Copy
Fjord Banki veebileht.
Fjord Banki veebileht. Foto: Kuvatõmmis

Norra taustaga Fjord Bank laienes Eestisse. See on Fjord Bankile Leedu järel teine välisturg.

Pank pakub teenindust vaid digikanalite kaudu. Esimese teenusena tuuakse Eestis turule tagatiseta, kuni 20 000-eurosed väikelaenud, teatas Fjord Bank. Eestis alustati laenutegevusega septembris.

Veel sel aastal kavatseb pank oluliselt suurendada nii oma hoiuste- kui ka laenuportfelli, eesmärgiks on võrreldes eelmise aastaga – mis oli panga esimene tegevusaasta – müügimahte kolmekordistada.

«Eesti ajakirjanduses on palju juttu olnud sellest, et kohalikud tarbimislaenude intressid ületavad euroala keskmist mitmekordselt ning Eesti Panga hinnangul on selle üheks põhjuseks siinne vähene konkurents. Usun, et suudame selle olukorra parandamisele oma tegevusega kindlasti kaasa aidata,» kommenteeris Eestisse laienemist Fjord Banki tegevjuht Veiko Kandla.

Fjord Bank AB on täielikult digitaliseeritud jaepank, mis tegutseb Euroopa Keskpanga antud spetsiaalpanga tegevusloa alusel Leedus, Saksamaal ja Eestis. Panga peakorter asub Vilniuses ja allub Leedu Panga järelevalvele. Panga omanikeks on valdavalt Norra päritolu erainvestorid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles