JÄRELVAADATAV Erikomisjon jätkab LNG-terminali ja Eesti gaasivaru arutelu

PM Majandus
Copy
Tõnis Mölder
Tõnis Mölder Foto: Remo Tõnismäe

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon jätkab tänasel avalikul istungil 14. oktoobril alustatud arutelu veeldatud maagaasi ujuvterminali ja Eesti gaasivarude üle.

Istungile on kutsutud peaminister Kaja Kallas, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi energeetika ja maavarade asekantsler Timo Tatar, Eesti Varude Keskuse juhatuse esimees Ando Leppiman, Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi, Alexela ASi nõukogu esimees Marti Hääl ja riigikontrolör Janar Holm.

Erikomisjoni esimehe Tõnis Möldri sõnul andis riik kevadel Eleringile selge omaniku ootuse omandada 20-protsendiline osalus Soome renditavas LNG-laevas. «Soovime saada peaministrilt selgitusi, miks see ootus pole tänaseni realiseerunud. Ometigi on Soome pool väljendanud korduvalt ja avalikult soovi, et Eesti riigifirma osaluse ostaks. Eesti osalus aitaks parandada meie gaasiga varustatust, sest võimaldaks meie ettevõtetel saada terminalile eelisjärjekorras ligipääs,» ütles ta.

Erikomisjoni esimees, keskerakondlane Tõnis Mölder ootas komisjon peaministrilt selgitusi, kuidas jõuti otsuseni, et LNG-laev läheb vastupidiselt algselt kokkulepitule Soome, juba eelmisel esmaspäeval, kuid toona ei saanu peaminister komisjoni istungil osaleda.

14. oktoobri istungil soovis Mölder, et järgmiseks istungiks esitaksid kõik osapooled kirjalikult oma nägemuse ning ajarea sündmuste arengust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles