USA eelarvedefitsiit vähenes 2022. aastal poole võrra

Copy
USA rahandusminister Janet Yellen.
USA rahandusminister Janet Yellen. Foto: Cliff Owen

USA eelarvepuudujääk vähenes viimase aastaga poole võrra 1,38 triljoni dollarini tänu pandeemiast taastumisele ja toetuskulude vähenemisele, teatas reedel valitsus.

USA rahandusministeerium teatas, et 1,400 triljoni dollari suurune eelarvepuudujäägi vähenemine oli kõigi aegade suurim üheaastane paranemine USA eelarveseisundis, kuna laekumised ulatusid rekordilise 4,896 triljoni dollarini, mis on 850 miljardit dollarit ehk 21% rohkem kui 2021. aasta eelarves.

Rahandusminister Janet Yellen ütles oma avalduses Ameerika päästekava stiimulite paketile viidates, et «tänane ühine eelarveavaldus annab täiendavaid tõendeid meie ajaloolisest majanduse taastumisest».

USA president Joe Biden tervitas riigi eelarvepuudujäägi suurt langust kui tõendit taastuvast majandusest enne novembris toimuvaid ülitähtsaid USA vahevalimisi.

Tervitades «föderaalse eelarvepuudujäägi kõigi aegade suurimat langust», nimetas Biden Valgest Majast tehtud telepöördumises seda arengut täiendavaks tõendiks, et praegune valitsus taastab majandust.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles