Itaalia lennundustöötajad streigivad terve ööpäeva

PM Majandus
Copy
Milaano Linate lennujaam 21.oktoobril.
Milaano Linate lennujaam 21.oktoobril. Foto: LaPresse/ Zuma Presse/Alessandro Bremec// Scanpix

Itaalia lennunduses valitseb täna kaos, sest lennujuhid streigivad terve ööpäeva. Sellest ei jää puutumata ka eestlased, kes Itaaliasse või sealt tagasi soovivad lennata.

Itaalias Wizz Airiga tagasilendu ootav eestlanna tõdes, et streik on tülikas, aga veelgi tülikam on lennufirma klienditeenindus. Kuna lennufirmal lennujaamas esindust ei ole, tuleb nendega ühendust saada veebis. Seal aga keegi ei vasta. Nii et lootus, et lennufirma pakub uue pileti ja vahepeal kuskil ööbimist pakub, jääb järjest vähemaks.

Ta märkis, et sai lennufirmalt reisi tühistamise teate alles täna hommikul.

Lisaks lennujuhtidele streigivad ka lennujaamade maapealse teeninduse töötajad. Ametiühingute korraldatud streik on osa töötajate palkade, töötingimuste ning töölepingute üle käivast vaidlusest.

ITA Airways on tühistanud umbes 200 kohalikku ja rahvusvahelist lendu. Itaalia meedia kirjutas eile, et Ryanair on tühistanud üle 600 lennu, ning see mõjutab enam kui 110 00 nende klienti.

Rooma lennujaama info kohaselt on streigi tõttu häiritud ka Hispaania odavlennufirma Vuelingi ja Briti odavlennufirma esyJeti reisid.

Itaalia lennuamet ENAC kinnitab, et streigi ajal on lennud tagatud hommikul kella seitsmest kümneni ning õhtul kell 18–21.

6. septembril streikisid Itaalia lennujuhid neli tundi, mistõttu Ryanair ja EasyJet jätsid ära kümneid lende.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles