Enne suitsutatud toote ostmist tasub tarbijal:
Juhul, kui märkate liiga kõrbenud ja tahmast toodet, siis tuleks ametit toote müüjast teavitada.
Polütsüklilised aromaatsed süsivesinikud on saasteaineid, mis tekivad toidus kõrgematel temperatuuridel mittetäieliku põlemise käigus ehk tingimustes, kus hapniku juurdepääs on piiratud. Näiteks grillimisel ja suitsutamisel.
Kuna mitmed PAHid on genotoksilised kantserogeenid, tuleb inimese kokkupuude PAHidega hoida võimalikult madal. Euroopa Komisjon on kehtestanud piirnormi kõige kantserogeensemale PAHile (benso(a)püreen) ning nelja erineva PAHi summale.
Toote ohutuse eest vastutab toidukäitleja. Toidutootja peab vältima olukordi, kus võib tekkida tootesse suurem kogus PAHe (näiteks kontrollima regulaarselt ahju puhtust, kasutatavate puude kuivust).