Olümpia hotelli vastas kerkivasse Arteri kvartalisse tuleb korterhotell

PM Majandus
Copy
Arter kvartal.
Arter kvartal. Foto: Erakogu.

Tallinna kesklinna kerkiva Arter kvartali 9-korruselisse hoonesse tuleb 58 üürikorterit. See on kiirhotell, mida hakkab opereerima  Soomes asutatud rahvusvaheline majutusettevõte Bob W. 

Kui keegi arvas, et uhkesse liginullenergia arendusse saab endale korteri osta, siis 3000 ruutmeetri peale tulevad üürikorterid.  Need 58 üürikorterit on mõeldud eeskätt kvartalis asuvate ettevõtete töötajatele.

Kvartali teise kahte hoonesse loob Kapitel 29 000 m² kõrgekvaliteedilist büroopinda ning 6000 m² toitlustus- ja teeninduspindu. Arter kvartal valmib 2024. aasta kolmandas kvartalis.

Liivalaia ja Juhkentali tänava nurgal asuv Arter kvartal koosneb 28-, 15- ja 9-korruselisest hoonest ning neid ühendavast keskhoonest koos parkimismajaga. Kokku 38 000 m² üüripinnaga kvartalisse tuleb 29 000 m² kõrgekvaliteedilist büroopinda, 6000 m² erinevaid toitlustus- ja teeninduspindu, sealhulgas 28. korrusel asuv katuseterrassiga restoran ning 3000 m² üürikortereid.

Keskkonnasõbralike energialahendustega liginullenergiahooned on projekteeritud ja ehitatakse rahvusvahelise BREEAM standardi Excellent tasemele vastavalt. Hoonete jahutus- ja küttevajadust katavad energiavaiad ja kaugjahutus. Kvartali arhitekt on Martin Aunin ning sisearhitekt Arhitekt11, ehituse peatöövõtja on Merko Ehitus Eesti.

Kvartalisse tuleb kokku 470 parkimiskohta, autopesula ja Eesti suurim – enam kui 100 kohaga jalgrataste siseparkla koos jalgrataste pesu- ja hooldusala ning jalgratturite riietus- ja duširuumidega. Kogu kvartal valmib 2024. aasta kolmandas kvartalis, sealhulgas uus Veski tänav ja uuendatud Imanta tänavalõik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles