Rongisõitjate arv Tallinna-Tartu liinil kasvab peadpööritavas tempos (4)

PM Majandus
Copy
Tallinna-Tartu liini teenindavad Elroni diiselrongid.
Tallinna-Tartu liini teenindavad Elroni diiselrongid. Foto: Shutterstock

Elroni rongidega on üheksa kuuga tehtud 5,3 miljonit sõitu ja seda on 19 protsenti rohkem kui möödunud aastal samal perioodil. Kõige kiiremini kasvab reisijate arv Tallinna-Tartu liinil.

Enim on sõitjaid Tallinna-Turba (897 000), Tallinna-Paldiski (873 000) ja Tallinna-Tartu (886 000) liinil. Kõige kiirem kasv on Tallinna-Tartu (+42%), Tallinna-Narva (+30%) ja Tallinna-Viljandi (+23%) liinil, teatas Elron.

«Rongiga liiklemine on üha populaarsem ning on näha, et eriti armastavad reisijad kiireid ekspressühendusi – just nendel liinidel on sõitude arv kõige enam kasvanud,» kommenteeris Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo.

Septembris teenindas Elron 616 000 sõitjat, mis on 6 protsenti rohkem kui aasta varem.

«Viimastel kuudel on meid mõjutanud Tallinna-Keila raudteelõigu ehitus, mistõttu ei ole me saanud pakkuda piisavalt tihedat sõiduplaani. Õnneks see muutub peagi ja saame öelda, et sõitjate arvu kasv jätkub ka edaspidi – aasta lõpuks teenindame üle seitsme miljoni reisija,» sõnas Kongo.

Pileti eest ei saa alati istuma

Kiirelt kasvav rongireisijate arv tingib olukorra, kus järjest sagedamini ei pruugi rongis istuma saada. Elroni sõnul on praeguse rongipargiga keeruline probleemi lahendada ning leevendust võiks oodata 2025. aastal.

«Arusaadavalt tähendab sõitjate arvu kasv seda, et vajadus uute rongide järele on väga suur. Hiljuti kiitis valitsus heaks kümne täiendava elektrirongi soetamise, tänu millele suureneb Elroni rongipark lähiaastatel 16 uue rongi võrra,» lubas Kongo.

Tema sõnul käivad juba ettevalmistused selleks, et esimesed rongid juba kahe aasta pärast liinile jõuaksid.

2022. aasta esimese üheksa kuuga oli Elroni omatulu 14,9 mln eurot ning septembris üle 1,7 miljoni euro – aastane kasv oli 28 protsenti.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles