Puidutööstur: mida vähem kasutame kohalikku puitu, seda rohkem sõltume gaasist (2)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Sajaprotsendiliselt Eesti kapitalile kuuluva Lemeks Grupi juht Jüri Külvik freesprussist ajamaju, liimpuitu jm valmistava Palmako tootmisüksuses Tartumaal Kavastus. Lemeks Grupi 37 tütar- ja sidusettevõtet tegutsevad kaheksas välisriigis, sh USAs, andes tööd rohkem kui tuhandele inimesele.
Sajaprotsendiliselt Eesti kapitalile kuuluva Lemeks Grupi juht Jüri Külvik freesprussist ajamaju, liimpuitu jm valmistava Palmako tootmisüksuses Tartumaal Kavastus. Lemeks Grupi 37 tütar- ja sidusettevõtet tegutsevad kaheksas välisriigis, sh USAs, andes tööd rohkem kui tuhandele inimesele. Foto: Kristjan Teedema

Eesti puidutööstuse konkurentsivõime maailmas on viimastel kuudel seoses puidu ja energia hindade kallinemise ning mitme siseriikliku teguri tõttu märkimisväärselt vähenenud, ütleb intervjuus Postimehele Eesti ühe suurima tööstusettevõtte, puidutöötlemise ja metsavarumise valdkonnas tegutseva Lemeks Grupi juht ja asutaja Jüri Külvik.

Mis jälje on jätnud Eesti puidutööstusele see, et enam ei tohi Venemaalt ja Valgevenest neile riikidele kehtestatud sanktsioonide tõttu puitu Eestisse vedada?

Seda tuleb tuua Soomest, Rootsist, mingil määral ka Lätist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles