Ministeerium tahab ühendada KIKi ja Erametsakeskuse

BNS
Copy
Keskkonnainvesteeringute keskus võib peatselt ühineda Erametsakeskusega.
Keskkonnainvesteeringute keskus võib peatselt ühineda Erametsakeskusega. Foto: Https://www.kik.ee/et

Keskkonnaministeerium esitas rahandusministeeriumile ja maaeluministeeriumile kooskõlastamiseks eelnõu, millega soovitakse ühendada SA Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) ja SA Erametsakeskus üheks sihtasutuseks.

Asutuste ühendamisega soovitakse tõhustada ja edendada keskkonnaalaseid rakendustegevusi ning projektide rahastamist, hoides kokku sellega seotud kulusid, selgub seletuskirjast.

Arvestades, et KIK on laiema profiiliga ja Erametsakeskus keskendunud kitsamalt erametsandusele, sobivad Erametsakeskuse tegevused ministeeriumi hinnangul KIKi üldisesse portfelli hästi, tugevdades keskkonna- ja kliimavaldkonna fookusega asutuse positsiooni valdkonnas tervikuna.

Ühinenud sihtasutuse peamised tegevusvaldkonnad oleksid riigieelarvelistest ja välisvahenditest rahastatavate keskkonnaprojektide rakendamine, erametsanduse rahastamine ja arendamine, keskkonnasektori projektide ja rakendustegevuste elluviimine, keskkonnateadlikkuse suurendamine ning uute rakenduslike keskkonnameetmete ja -tegevuste väljatöötamises osalemine.

Valdava osa töötajate töölepingud jätkuvad praeguse plaani järgi senistel tingimustel ja Erametsakeskuse poolt töötajatega sõlmitud töölepingutest tulenevad tööandja õigused ja kohustused lähevad üle KIKile. Seoses ühendamisega võidakse koondada ühendatavas sihtasutuses dubleerivaid juhtivaid ja tugifunktsioone täitvaid töötajaid, ent see ei tohiks endaga kaasa tuua töölepingute kollektiivse ülesütlemise olukorda.

Sihtasutuse nimeks jääb SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles