Keskmine elukindlustussumma on tänavu kasvanud

PM Majandus
Copy
Keskmine elukindlustussumma küünib 40 000 euro alla.
Keskmine elukindlustussumma küünib 40 000 euro alla. Foto: Arvo Meeks/Lõuna-eesti Postimees

Swedbanki andmetel on keskmine elukindlustussumma ligi 39 000 eurot kindlustatu kohta, kuid tänavu sõlmitud lepingute keskmine summa ulatub üle 54 000 euro.

Keskmine Swedbanki elukindlustuse võtja on 34-aastane Tallinnas elav mees, kes räägib igapäevaselt eesti keeles ja maksab iga kuu elukindlustuse eest keskmiselt 13 eurot, teatas pank. Samas keskmine elukindlustuslepingu sõlminud naine on ligi 35-aastane, keskmine kindlustussumma on 34 880 eurot ja keskmine kuumakse ligi 12 eurot.

Statistika järgi sõlmivad elukindlustuslepingu tõenäolisemalt kodulaenu või muu pikemaajalise finantskohustuse võtjad ning värsked lapsevanemad.

«Perekonna loomine muudab seda, kuidas me vaatame oma elu ja kuidas väärtustame enda lähedasi. Sissetuleku kadumisel ei pruugi perekond olla võimeline laenukohustusi täitma, kuid elukindlustus võib katta laenu summa. Nii annab elukindlustus ka ülejäänud pereliikmetele kindlustunde,» kommenteeris Swedbanki riskikindlustuse valdkonnajuht Eleriin Reinmann.

Elukindlustuse sõlmimine on võimalik alates 18 aastaseks saamisest kuni 69. eluaastani. Kõige pikaajalisem elukindlustuse klient on olnud Swedbankiga tervelt 20 aastat. Väikseim summa, millele elu on kindlustatud, on 1917 eurot, kõige suurem aga miljon eurot. Keskmiselt on klient kindlustanud oma 2,18 aasta sissetulekud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles