BaltCap ostab Rahva Raamatu

PM Majandus
Copy
Viru keskuse Rahva Raamat.
Viru keskuse Rahva Raamat. Foto: Tõnu Runnel

Baltikumi suurim erakapitalifond BaltCap ostab Rahva Raamatu, et viia selle edukas kontseptsioon välisturgudele ning teha raamatud inimestele veelgi paremini kättesaadavaks, loetavaks või kuulatavaks. Tehingu kinnitamiseks oodatakse veel konkurentsiameti luba.

BaltCap omandas hiljuti Leedu juhtiva kirjastuse Alma Littera ja raamatupoeketi Pegasas ning koos Rahva Raamatuga nähakse sel turul potentsiaali. «Paneme fookuse innovatiivsete tehnoloogiliste lahenduste kasutamisele ning soovime luua Baltikumi-ülese juhtiva raamatute kirjastamise ja müügiga tegeleva ettevõtete grupi,» rääkis BaltCapi partner Oliver Kullman.

Sel aastal tunnistas Londoni raamatumess Rahva Raamatu Viru keskuse poe maailma parimaks raamatupoeks, kaks aastat varem sai Euroopa parimana tunnustuse Vanalinna Rahva Raamat. 

Rahva Raamatu nõukogu liige Viljar Ots sõnas, et kui praegune omanike tuumik 2004. aastal poeketi ostis, oli neil visioon saada Euroopa parimaks raamatupoeks. «Nüüd on õige aeg teatepulk üle anda ja lasta Rahva Raamatul veel suuremaks kasvada,» ütles Ots.

Rahva Raamat on Eesti vanim ning suurim raamatute jae- ja hulgimüügiga tegelev ettevõte, millel on 12 kauplust kaheksas Eesti linnas, e-pood, restoran Literaat, kaks kohvikut ning kirjastus. Lisaks varustatakse raamatutega suuremaid jaekette, raamatukogusid ja raamatukauplusi.

BaltCapi väljaostufondi BPEF III portfellis on ühistranspordi piletisüsteeme arendav Ridango, lihatööstusettevõte Krekenavos ja Baltikumi-ülene piletimüügiplatvorm Piletilevi Group. Rahva Raamat on fondi neljas investeering.

Ettevõtte omandamise järel jätkab Rahva Raamatu juhtimist ettevõtte senine juhtkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles