Mustamäele kerkib Wittenhofi elamu- ja ärikvartal

PM Majandus
Copy
Vaade planeeritavale Wittenhofi kvartalile.
Vaade planeeritavale Wittenhofi kvartalile. Foto: Arhitektuuribüroo DAGOpen

Tallinnasse Endla tänava lõppu kerkib Wittenhofi elamu- ja ärikvartal, kuhu tulevad korterid, büroo- ja äripinnad ning roheala.

Uusarendus sai nime Wittenhofi suvemõisa järgi, mille maade kruntideks jagamisest sündis eelmisel sajandil Lilleküla asum, selgitas kvartali arendaja Estmak Capitali turundus- ja kommunikatsioonijuht Marianna Elksnin-Vald.

Wittenhofi elu- ning ärihooned paiknevad WOHO kvartali ning kavandatava Hipodroomi kvartali läheduses. Kolme aasta pärast valmib sinna kompleks enam kui 80 korteri ja kümnete büroo- ja äripindadega. 

Estmak Capitali investeerimisportfelli kuuluvad veel Exploreri ärihoone, mis pälvis Leadership in Energy and Environmental Design Platinum-sertifikaadi, Kuuseheki elurajoon Sauel, Lasnamäe Tervisemaja jm äripinnad.

350 aastat vana suvemõis 

Wittenhofi suvemõis on pea 350 aastat vana ning siiani osaliselt säilinud, kuigi on saanud sõdades tugevalt kannatada. Mõis kandis algul nime Meuslershof, mille sai perekond Meusleri järgi. 1737. aastal ostis selle Tallinna bürgermeister Jürgen Witte ja mõis nimetati Wittenhofiks.

Keemia, Metalli ja Välja tänav asuvad kõik endise Wittenhofi mõisa aladel. Endla tänav sai praeguse nime alles 1923. aastal. Enne seda oli see tuntud Wittenhofi ja Wittengofskajana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles