Austraalia kasiinole mõisteti rahapesu eest rekordtrahv

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Star kasiino Sydneys
Star kasiino Sydneys Foto: Jason Reed / Reuters / Scanpix

Austraalia kasiinoettevõttele Star Entertainment Group mõisteti eile 100 miljoni Austraalia dollari (64 miljonit eurot) suurune trahv, kuna ettevõte ei täitnud oma Sydney kasiinos rahapesu vastaseid reegleid. 

Ühendkuningriigi uudisteportaal BBC News kirjutab, et kasiino tegevusluba on ajutiselt peatatud. Litsentsi ei võetud täielikult ära, kuna see oleks Austraalia võimude sõnul põhjustanud tuhandete töökohtade koondamise. Kasiinoettevõtte tegevjuht Matt Bekier astus skandaali tõttu ametist tagasi. 

Kasiino on lubanud teha kõik endast oleneva, et taastada litsents ja kogukonna usaldus.

Allikate teatel oli Star lasknud organiseeritud kuritegevusel nende Sydney kasiinos rahapesuga tegeleda ja juhtkond varjas tahtlikult nende tegevust õiguskaitseorganite eest.

Trahvi määras Austraalia New South Walesi (NSW) osariigi sõltumatu kasiinokomisjon. See on maksimumtrahv, mida on võimalik kasiinole määrata. «Asutuse ülbus on olnud hämmastav,» kommenteeris kasiinokomisjoni juht Philip Crawford. Ta lisas, et ettevõttes on vaja muuta ärikultuuri, kuid usub, et firma saab sellega hakkama.

Viimastel aastatel on Austraalia ajakirjandus kajastanud rahapesureeglite rikkumisi ka teistes suurtes kasiinodes. Austraalia suurim kasiinokett Crown Resorts sai Viktoria osariigilt reeglite rikkumise eest 51 miljonit eurot trahvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles