ETTEVAATUST ⟩ Odavama teenuse peale minek võib tuua trahvi (5)

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Elisa lepingu muudatused.
Elisa lepingu muudatused. Foto: Postimees

Kulude kokkuhoiu nimel odavamale teenusele üle minnes võib saada hoopis suurema arve, sest mõni telekomifirma kasseerib paketivahetuse eest teatud juhul eraldi tasu.

Elisa küsib 10 eurot juhul, kui klient soovib vahetada paketi odavama vastu. Kui soov on minna kallimale teenusele, siis paketi vahetuse eest tasu ei küsita. Hiljuti saatis ettevõte klientidele ka vastava teate lepingu muudatuse kohta, öeldes, et novembrist jõustub 10-eurone paketivahetustasu.

«Paketivahetuse muutmise tasu on telekomiteenuseid pakkuvate ettevõtete levinud tava,» põhjendas Elisa meediasuhete juht Taavi Teder.

Siiski ilmneb, et konkurendid sellist tasu ei küsi. «Meil ei ole paketti vahetades tasu ei üles- ega allapoole,» kinnitas Telia meediasuhete juht Raigo Neudorf.

Ka Tele2 võimaldab paketti vahetada korra kuus tasuta. «Üks kord kuus on paketivahetus tasuta,» kinnitati Tele2 kleinditeenidusest. «Kui klient soovib paketti vahetada mitmendat korda kuus, siis maksab see kaheksa eurot.»

Seega, kas siis Elisa kliendil on soodsam paketivahetuse asemel vahetada hoopis operaatorit? «Paketivahetust kasutavad kliendid väga harva. Kui Elisa kliendil on soov teenuse omadusi vahetada, soovitame alati pöörduda klienditeeninduse poole,» soovitas Teder.

Paketivahetust kasutavad kliendid väga harva.

Taavi Teder

Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Ameti sideosakonna juristi Kädi Streffi sõnul on paketivahetuse tasu õiguspärane, kui see on lepingus kokku lepitud.

«Lähtuvalt elektroonilise side seadusest võib sideettevõtja muuta ühepoolselt sideteenuse lepingu tingimusi lepingus kokkulepitud tingimustel ja korras,» selgitas ta. «Tingimuste muutmisest teavitatakse tarbijat vähemalt kuu aega ette ja tarbijal on õigus muudatustega mittenõustumisel leping ilma lisakuludeta üles öelda.»

Steff soovitab tarbijatel sideteenuse lepingu sõlmimisel tähelepanu pöörata mitte ainult teenuse hinnale, vaid ka hinnakirjas toodud tasudele, mida küsitakse erinevate toimingute eest.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles