Euroopas on taas lennustreik

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Eurowingsi lennukid
Eurowingsi lennukid Foto: THILO SCHMUELGEN/SCANPIX

Lufthansa odavlennutütar Eurowings kutsus üles kolmepäevasele streigile, juba on tühistatud sadu lende.
 

Eurowingsi piloodid alustasid täna kolmepäevast streiki. See mõjutab tervet rida Euroopa reisijaid.

Pilootide sõnul saavad nad võrreldes Lufthansa pilootidega vähem palka, aga seekord ei streigita palga pärast: piloodid on oma sõnul üle töötanud ja olid sunnitud tegema sel suvel lugematuid ületunde, nüüd tahavad nad tööaja vähendamist, vahendab Handelsblatt.

Eurowings pakkus 10 lisapuhkusepäeva ja nädalase tööaja vähendamist 2 tunni võrra, kuid piloodid nõuavad 14 lisapuhkusepäeva.

Eurowingsi finantsjuht Kai Duve ütles, et piloodid lõikavad teravalt Eurowingsi finantsprognoosidesse sisse ning viitas, et tulevikus on lennufirmas vähem töökohti.

Samas näitab Handelsblatt ette skeemi, kuidas lennufirmad saaksid ametiühingute eest pageda: seda on teinud osaliselt Eurowings ise, kolides äsja oma kontori Viinist Maltale, ning Ryanair, mis peab samuti oma esindust Maltal.

Kui ettevõte oleks registreeritud Maltal, oleks see firmale kasulik, sest sinna ei ulatuks riigisiseste ametiühingute käsi, argumenteerib Handelsblatt. Maltale kolimise juures on veel üks boonus: nimelt on saareriigi maksundus firmadele soodsam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles