JÄRELVAADATAV Erikomisjoni LNG-terminali ja Eesti gaasivaru arutelu lükkub nädala võrra edasi. Täna arutatakse riigieelarvet (1)

PM Majandus
Copy
Tõnis Mölder.
Tõnis Mölder. Foto: Remo Tõnismäe

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon pidi tänasel avalikul istungil jätkama alustatud arutelu veeldatud maagaasi ujuvterminali ja Eesti gaasivarude üle, kuid see lükkub nädala võrra edasi, sest peaminister Kaja Kallasel ei ole võimalik täna komisjoni istungil osaleda. Selle asemel arutatakse täna koos rahandusminister Keit Pentus-Rosimannusega 2023. aasta riigieelarve eelnõu. Arutelu saab jälgida Postimehe vahendusel.

Erikomisjoni esimehe, keskerakondlase Tõnis Möldri sõnul ootas komisjon täna peaministrilt selgitusi, kuidas jõuti otsuseni, et LNG-laev läheb vastupidiselt algselt kokkulepitule Soome.

«Seni kogutud andmed näitavad, et juba juunis oli selge, et LNG-laeva Eestisse ei tule. Ometi ei informeeritud sellest avalikkust ega ka ettevõtjat, kes haalamiskai ehitusega tegeles. Sellega on tekitatud oluline kahju nii Eesti majandusele kui ka riigieelarvele,» ütles ta.

Mölder lisas ka, et tugeva kahtluse all on riigi võimekus tagada ettevõtjatele ja elanikele alanud küttehooajal gaasivarud. 

Istungile on kutsutud peaminister Kaja Kallas, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi energeetika ja maavarade asekantsler Timo Tatar, Eesti Varude Keskuse juhatuse esimees Ando Leppiman, Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi, Alexela nõukogu esimees Marti Hääl ja riigikontrolör Janar Holm.

Mölder soovis reedesel istungil, et tänaseks esitaksid kõik osapooled kirjalikult oma nägemuse ning ajarea sündmuste arengust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles