Musk lubas siiski jätkata Starlinki rahastamist Ukrainas (1)

Copy
Elon Musk.
Elon Musk. Foto: Joe Skipper/Twitter

USA miljardär Elon Musk teatas laupäeval, et tema ettevõte jätkab tasumist Starlinki satelliidiülese interneti eest sõjast räsitud Ukrainas.

Päev varem oli Musk öelnud, et ei saa projekti rahastamist jätkata.

«Kurat temaga,» kirjutas maailma rikkaim mees Twitteris. «Kuigi Starlink kaotab endiselt raha ja teised ettevõtted saavad miljardeid maksumaksja dollareid, jätkame Ukraina valitsuse rahastamist tasuta.»

SpaceX-i sõnul läheb Starlinki kasutamine aasta lõpuni maksma 120 miljonit dollarit ja järgmised 12 kuud 400 miljonit dollarit.

Starlink pakub oma 2020. aasta lõpus alustatud teenuse näol kiiret lairibaühendust klientidele, kes paiknevad kehva leviga interneti või mobiilse interneti võrgu piirkonnas, ning teeb seda Maa-lähedasel orbiidil lendavate satelliitide parve abil.

Teenus sai tuntust juurde pärast seda, kui Musk jagas Ukraina sõjaväele välja antenne ja modemeid, millega parandada relvajõudude sidepidamise võimalusi sõjas Venemaaga.

Alates 2019. aastast on Starlink saatnud kosmosesse umbes 3000 satelliiti. Firmal on kavas saata kosmosesse ühenduse paremaks tagamiseks kokku 42 000 satelliiti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles