Automüüja müüs vigase auto, aga tarbijakaitse käed jäävad tüssatud ostja aitamisel lühikeseks

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Kasutatud autode müük. Pilt on illustratiivne.
Kasutatud autode müük. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala / Scanpix

Narva Autoturg müüs kliendile auto, mille pidurid ei töötanud ning mootor oli ebaseaduslikult ümber ehitatud. Müüja tarbijale raha ei tagastanud ning paraku ei ole abi ka tarbijakaitsest, sest pahatahtlike ning külma kõhuga müüjate suhtes jäävad ameti käed lühikeseks.

Narva Autoturult mullu suvel vigase auto ostnud klient pöördus automüüja poole, kuid talle ei vastatud. Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet (TTJA) tegi otsuse kliendi kasuks, aga ettevõte pole 11 kuu jooksul kliendile ostusummat tagastanud.

Tarbijavaidluste komisjoni otsuste registri andmetel ostis klient Narva Autoturult sõiduauto Mercedes-Benz (väljalaskeaasta 2004). Kolm päeva hiljem pöördus ostja tagasi ettevõttesse, sest autol ilmnesid puudused – mootorist oli klapp välja lõigatud ja sõiduk ei vastanud enam tehnoülevaatuse läbimiseks kehtestatud nõuetele. Mootori aju oli üleprogrammeeritud ja mootorist lekkis õli või kütust. Tarbija esitas autoturule müügilepingust taganemise avalduse ja soovis saada tagasi sõiduki eest tasutud 2800 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles