FOTOD Ukraina parlamendi liikmed külastasid Eesti firmat, kes soovib Ukrainasse lasteaia ehitada

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy

Ukraina parlamendi delegatsioon külastas eile Keila lähedal Kumna külas Eesti puidutööstusettevõtet Harmet. Firma soovib osaleda Ukraina ülesehitustöödel ja võtab osa riigihankest, kus Eesti riik rahastab Ukrainas lasteaia ehitust. Hanke tulemused selguvad tõenäoliselt novembris.

Harmeti tegevjuht Alo Tamm ütles, et nad soovivad Ukrainasse ehitada ka moodulhaiglat. Antud projektile otsitakse hetkel rahastajat.

Harmet toodab moodulehitisi, majaelemente, ehitussoojakuid ja erinevaid metallkonstruktsioone. Muuhulgas on nad tootnud koole, lasteaedu ja haiglaid. 1997. aastal asutatud ettevõte pakub klientidele terviklahendusi alates projekteerimisest, lõpetades hoonete paigaldamisega. 

Harmetis töötab üle 800 töötaja. Firmal on viis tehast – Tallinnas, Pärnus, Tutermaal, Lieksa Soomes ja Keila lähistel Kumnas, kus asub suurim tehas. Ettevõtte põhiturg on Skandinaavia, kuhu läheb üle 90 protsendi toodangust, kuid toodang jõuab teistesse Euroopa riikidesse, näiteks Hollandisse ja Ühendkuningriiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles