Töötajaid koondav puidutööstus raputab valitsuse poole rusikat (28)

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Mõne ettevõtte päris kinniminekust pole veel kuulda olnud. Küll aga vähendatakse töötajate hulka ja näiteks kolmest vahetusest jäetakse alles kaks.
Mõne ettevõtte päris kinniminekust pole veel kuulda olnud. Küll aga vähendatakse töötajate hulka ja näiteks kolmest vahetusest jäetakse alles kaks. Foto: Elmo Riig

Eelmisel nädalal läks hingusele Ida-Viru puidutööstus Repo Vabrikud, nüüd teatas töötajate koondamisest Palmako – Eesti puidutööstuses küpseb kriis.

Kolmapäeval teatas puidutööstusettevõte Palmako, et aasta lõpuks on neil tehastes tööl sadakond inimest vähem kui aasta alguses. «Ükskõik kui efektiivselt me ei tegutseks, ei saa Eesti puidutööstus toorainet Põhjamaadest tuues ja toodangut sinna tagasi eksportides kunagi pakkuda sama suurt lisandväärtust kui kodumaise tooraine korral. Sisuliselt oleksime nagu elektroonikatööstus – kiibid sisse, toode välja, kohapeal tehakse ainult jupike tööst,» sõnas Palmako juht Rain Raudsepp probleeme kirjeldades. Vähem töötajaid tähendab, et kui enne töötati tehastes kahes vahetuses, siis nüüd ühes. Kuid Palmako pole kaugeltki ainus.

Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu juht Henrik Välja kinnitas, et praegu on koondamine käsil mitmes ettevõttes. Päris kinniminekust pole ta kuulnud, pigem on tema sõnul tegu olukorraga, kus näiteks kolmest vahetusest jäetakse alles kaks.

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles