Tanklad alandasid kütuse hinda (2)

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Juhkentali Neste tankla Tallinnas, 11. oktoobril.
Juhkentali Neste tankla Tallinnas, 11. oktoobril. Foto: Lugejapilt

Mootorikütuse jaemüüjad langetasid bensiini hinda tanklates teisipäeval kolme sendi võrra ning diisli hinda nelja sendi võrra.

95-oktaanise bensiini hind langes teisipäeval enamikus Tallinna tanklates kolm senti, 1,899 eurole liitri kohta, ning 98-oktaanise bensiini hind langes sama palju ehk 1,949 eurole liitri kohta. Diislikütus langes samas nelja sendi võrra, 1,919 eurole liitri eest.

Eelmise nädala reede kütustehindadega võrreldes on hinnad siiski endiselt kõrgemad. Bensiini hinnad olid siis kaks senti madalamad ehk bensiin 95 hind oli 1,879 ja 98 hind oli 1,929 senti liitrist. Diiselkütus maksis isegi kolm senti vähem ehk 1,879 senti liitrist.

Kütusehinnad on samas endiselt tõusutrendis. Eelmise nädala kolmapäeval kerkis mootoribensiini liitri hind kuus senti ning diislikütuse liitri hind viis senti. Reede õhtul lisandus bensiiniliitrile veel kaks ning diislikütusele kolm senti. Seega on bensiini hinnad kerkinud nädalaga 10 senti ning diislikütuse hinnad 12 senti.

Kuigi Brenti toornafta on alates juuni algusest olnud langustrendis, on OPEC+ tootmismahu piiramine 2 miljoni barreli ulatuses päevas aidanud toornafta futuuridel taas tõusta, mis on jõudnud ka Eesti tanklatesse. Septembri lõpus oli Brenti hind langenud 82 dollarile, tõustes tänase seisuga 94,7 dollarile.

Sellel nädalal on hinnatõus vaikselt pidurdunud seoses majanduslanguse hirmudega ning maailma suurima naftaimportija Hiina majandusaktiivsuse kahanemisega. Hiinas kahanes teenustesektori aktiivsus esimest korda nelja kuu jooksul, kuna koroonapiirangud lõid nõudlust ja äride kindlustunnet.

 
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles