Uuring: inimeste huvi töökoha vahetuseks on hüppeliselt tõusnud

BNS
Copy
Rahakott.
Rahakott. Foto: Emil Kalibradov/ Unsplash

Septembis CV-Online’i läbi viidud tööturu monitooringust ilmneb, et töövõtjate rahulolu on vähenenud ja valmisolek töökoha vahetuseks on märkimisväärselt suur, sealjuures ootab palgatõusu 81 protsenti vastanuist.

Võrreldes veebruaris tehtud uuringuga on märkimisväärselt vähenenud oma tööga rahul olevate vastajate osakaal: 84 protsendilt 74 protsendile, olles siiski üsna kõrge. Töörahulolu kõige tähtsamateks loojateks hinnatakse toredaid kolleege ja töökeskkonda, sobivat töökoormust ja häid arenguvõimalusi. Suur on aga rahulolematus oma töötasu osas, teatas CV-Online.

«Teame, et isegi kui muud tingimused on suurepärased ja tööandjaga ollakse üldises pildis rahul, vähendab rahulolematus oma palgaga töörahulolu üsna kiiresti. Usutavasti on ka praeguse järsu töörahulolu languse põhjuseks inimeste vajadus töötasu tõusu järele,» lausus CV-Online’i turundusjuht Karla Oder ning tõi välja, et tervelt 81 protsenti vastanuist ütles, et ootab oma tööandjalt palgatõusu ja seda lausa 15–25 protsendi ulatuses.

Uuringu kohaselt on tervelt 50 protsenti vastanutest tööd otsimas ja lisaks 41 protsenti on avatud headele pakkumistele. Veebruaris olid need näitajad 19 protsenti ja 48 protsenti. Kolmveerand vastanutest on viimase kolme kuu jooksul uuele töökohale ka kandideerinud.

Uurides nendelt, kes on otsustanud uue töö leida, põhjuseid, ilmnesid erinevad üsna võrdse kaaluga tahud – 47 protsenti küsitlusele vastanutest ütles, et otsib paremaid arenguvõimalusi, 42 protsenti tõi põhjuseks rahulolematuse oma palgaga, 33 protsenti ei ole rahul juhtimisstiiliga praeguse tööandja juures, 32 protsenti soovib üldse töö valdkonda vahetada ja 29 protsenti ei pea töökeskkonda ja -kultuuri sobivaks.

CV-Online uuris küsitluses töötajate rahulolu palgaga, valmisolekut tööandja vahetuseks ja töökoha valiku kriteeriumeid. Töövõtjale suunatud uuringus osales 1102 vastajat, kes on tööealised inimesed erinevatest Eesti piirkondadest ja tegevusvaldkondadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles