Endine maksuameti juht hakkas Enn Veskimägi mööblifirma asemel idufirmat juhtima

PM Majandus
Copy
Marek Helm.
Marek Helm. Foto: Erakogu

Maksu- ja tolliameti endine peadirektor Marek Helm lahkus pärast poole aasta pikkust ametiaega Enn Veskimägile kuuluvast mööblitootjast Standard ja asus juhtima idufirmat GScan.

Veel tänavu veebruaris teatas Helm, et soovib pärast viit Lähis-Idas elatud aastat ja tööd Nortalis Eestisse naasta ning panna end tegevjuhina proovile täiesti uues ärivaldkonnas. Pool aastat hiljem on mööblitööstusel aga kriips peal ja Helm tagasi tollivaldkonnas.

Nimelt on GScani näol tegu turvaskannereid arendavad kasvuettevõttega, kes üritab oma toodetes ära kasutada loodusliku kiirgust, et määrata skannitavate objektide aine koostist. Praegu käivitab ettevõte Tartus oma tootmist, lähikuudel oodatakse esimesi müügilepinguid. GScanis töötab 30 inimest ning tehnoloogia arendamiseks on saadud 4,5 miljoni euro ulatuses uurimistoetusi ja 2 miljonit eurot erainvesteeringuid.

«GScan on suurepärane näide sellest, kuidas teadus, uuenduslik mõtteviis ja ambitsioon kohtuvad. 6 aastat tagasi tekkinud ideest on Tartu Ülikooli teadlaste ja GScani meeskonna koostöös lähiajal valmimas innovaatilised seadmed saadetiste ja infrastruktuuri läbivalgustamiseks. Minu rohkem kui 20-aastane kogemus tolli valdkonnas on heaks eelduseks seda toodet maailmas tutvustada ja müüa,» kommenteeris Helm.

Varasemalt juhtis GScani ettevõtte asutaja Hannes Plinte, kes lubas ettevõtte heaks asutajana aktiivselt edasi töötada.

Marek Helm asus GScani alates 1. oktoobrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles