Soomlaste gaasimure saab leevenduse LNG-laevaga (3)

Copy
Paldiski LNG-kai ehitus paistab vähemalt esialgu olevat läinud tühja, sest Soome renditud laev läheb ankrusse Helsingi lähedale.
Paldiski LNG-kai ehitus paistab vähemalt esialgu olevat läinud tühja, sest Soome renditud laev läheb ankrusse Helsingi lähedale. Foto: Eero Vabamägi

Soome majandusministeeriumi energeetikaosakonna juht Riku Huttunen rääkis juba eelmisel neljapäeval Helsingis ajakirjanikega kohtudes, et LNG ujuvterminal hakkab püsivalt asuma Inkoos.

Soome ettevõtted on pärast Ukraina sõja puhkemist tõsises hädas, et leida asendus Vene gaasitarnetele. Huttuse sõnul on oluliseks varustusallikaks Eesti-Soome gaasitoru Balticconnector. Viimase kaudu on Soomel ligipääs nii Läti Inčukalnsi gaasihoidlale, Leedu LNG-terminalile kui ka Leedu-Poola gaasitrassile.

«Talvel ei piisa meie tööstustele Balticconnectori läbilaskevõimest,» ütles Huttunen. «Kodumajapidamistele piisab, sest tarbimine on väike, aga tööstusi ähvardab gaasipuudus.»

Huttuse sõnul on Soomel Eestiga hea koostöö ning gaasi peaks jätkuma ka eestlastele. «Kui kõik läheb hästi, hakkab laev paiknema Inkoos Helsingi lähedal,» märkis Huttunen.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles