Itaalia firmad palusid energihindade tõttu 40-50 miljardit eurot abi

Copy
Protestijad Roomas põletamas oma energiaarveid meeleavalduse raames.
Protestijad Roomas põletamas oma energiaarveid meeleavalduse raames. Foto: ALBERTO PIZZOLI

Itaalia ettevõtete ühendus Confindustria palus esmaspäeval 40-50 miljardi euro suurust abipaketti, et aidata tuhandeid energiahindade tõttu majandusraskustes firmasid ja ennetada töökohtade kaotamist.

«Ilma tööstuseta pole Itaaliat. Kui me sulgeme tuhandeid firmasid, siis kaob sadu tuhandeid töökohti,» ütles lobiühenduse juht Carlo Bonomi intervjuus päevalehele La Stampa.

«Ma olen rohkem mures praegu, kui ma olin pandeemia alguses,» ütles ta, lisades, et 2023. aastaks on tarvis umbes «40 kuni 50 miljardit eurot».

Tulevane valitsusjuht Giorgia Meloni, kelle erakond võitis eelmisel kuul peetud parlamendivalimised, peab «langetama valiku teiste vahendite kasuks... kui ta ei saa loota energiaarve vähendamisel Euroopa solidaarsusele», sõnas äriorganisatsiooni juht.

Itaalia firmad peavad 2022. aastal maksma 110 miljardit eurot rohkem kui pandeemia alguses, millest 55,6 miljardit tuleb tasuda septembris-detsembris, teatas Confindustria raportis.

Lahkuva peaministri Mario Draghi valitsus on kulutanud ettevõtete ja majapidamiste toetuseks energiakriisi ajal 66 miljardit eurot, mis saadi oodatust suuremast maksutulust.

Majandus peaks aasta teises pooles aga kahanema ning langus võib jätkuda ka 2023. aasta esimeses kvartalis, näitab Itaalia valitsuse prognoos. See vähendab maksutulu ja valitsusel ruumi manööverdamiseks, kirjutas AFP.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles