DelfinGroupi aktsiaid märkis avalikul pakkumisel ligi 900 investorit

BNS
Copy
DelfinGroup juhatuse esimees Didzis Ādmīdiņš
DelfinGroup juhatuse esimees Didzis Ādmīdiņš Foto: DelfinGroup

Lätlaste laenuäri DelfinGroupi suurimate aktsionäride korraldatud avalikel pakkumistel märkis ettevõtte aktsiaid 885 investorit. Kaks suurimat aktsionäri, L24 Finance ja EC finance müüsid 741 528 aktsiat koguväärtusega 1 067 800 eurot.

DelfinGroup pakkus 26. septembrist kuni 5. oktoobrini investoritele Eestis, Lätis ja Leedus avalikult kuni 7,8 miljoni euro väärtuses aktsiaid. Pakkumise hind oli 1,44 eurot aktsia kohta.

Pakkumisel olnud 5 400 000 aktsiast kuni 1 750 000 olid EC Finance'i ja kuni 3 650 000 L24 Finance omanduses aktsiad.

Nii, nagu eelmisel aastal esmase avaliku pakkumise (IPO) ajal, oli kõige suurem huvi Eesti investoritel. Oksjonil osalejatest 74 protsenti olid Eestist, 23 protsenti Lätist ja 3 protsenti Leedust. Pärast arveldamist on avalikus ringluses enam kui 15 protsenti DelfinGroupi aktsiatest.

2021. aasta oktoobri IPO tulemusel sai ettevõtte aktsionärideks ligi 6000 investorit. Ettevõtte kahe suurima aktsionäri avalikul pakkumisel ostis aktsiaid ligi 900 investorit.

«Saavutasime avalike pakkumiste põhieesmärgi: aktsionäride arv kasvas, paraneb aktsiate likviidsus turul ning täidetakse Nasdaqi nõuded vabalt kaubeldavatele aktsiatele. Kuigi pakkusime rohkem aktsiaid, kui lõpuks müüdi, on tulemus positiivne ja sellest võidavad kõik aktsionärid,» märkis DelfinGroupi nõukogu esimees ja asutaja Agris Evertovskis.

Paljutõotav dividendipoliitika

DelfinGroup maksab investoritele regulaarset tulu. Igas kvartalis on aktsionäridele dividendidena makstud vähemalt 50 protsenti ettevõtte kasumist ning seda tava plaanib ettevõte jätkata. Lisaks makstakse ka iga-aastaseid dividende.

Tänavu jaanuarist alates on ettevõte teinud viis dividendimakset, kokku ligi 4,6 miljoni euro eest ehk 0,1013 eurot aktsia kohta. Lisaks on sel aastal plaanis veel üks dividendimakse.

DelfinGroup on alates 2010. aastast olnud iga aasta kasumlik. Ettevõtte selle aasta esimese poolaasta müügitulu oli ligi 16,1 miljonit eurot, mis on 34,8 protsenti rohkem kui 2021. aasta samal perioodil. Seega kasvas DelfinGroupi puhaskasum 61,4 protsenti, ulatudes 2,6 miljoni euroni.

Tänavu kolmandas kvartalis andis ettevõte välja uusi tarbimislaene 16,8 miljoni euro eest ehk 54 protsenti rohkem kui mullu samal ajal. Pandilaenu emissioon kasvas eelmise aastaga võrreldes 51 protsenti, kontrollitud kasutatud ja uute kaupade müük kasvas 45 protsenti.

AS DelfinGroup on finantsteenuste ettevõte, mis asutati 2009. aastal ning tegutseb Banknote ja VIZIA kaubamärgi all. Ettevõte pakub tarbimis- ja pandilaene, pensionäridele mõeldud laene, «osta kohe, maksa hiljem» laenu, kasutatud kaupade müüki nii veebis kui ka esindustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles