Eraettevõtjad Soome sõitvast LNG-terminalist: sellise stsenaariumiga me ei arvestanud (8)

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Infortari tegevjuht Martti Talgre
Infortari tegevjuht Martti Talgre Foto: Sander Ilvest

Paldiski LNG-terminali projekti arendanud Alexela ja Infortari teatel ehitasid nad haalamiskaid kuni tänaseni teadmises, et ujuvterminal saabub ikkagi Eestisse.

«Alexela ja Infortar on Paldiski LNG haalamiskaid ehitanud riigi tellimusel ja teadmisel, et laev tuleb siia. Alates kevadest kuni tänaseni on meile kinnitatud, et kui saame sadama tähtajaks valmis, tuleb ka laev Paldiskisse. Kõik meie senised pingutused on lähtunud sellest lubadusest. Alates aprillist on töö Paldiskis käinud 24/7, oleme liikunud riigi poolt soovitud maailmarekorditempos ning investeerinud kokku 45 miljonit eurot,» ütles Infortari tegevjuht Martti Talgre Postimehele saadetud kommentaaris.

Infortari juht andis mõista, et eraettevõtjad ootavad riigilt tehtud kulude katmist. «Kahju, et riik on nüüd meelt muutnud ja esimesest kesksest kokkuleppest taganenud. Loodame, et läbiräämistel antud ülejäänud lubadustest riik kinni peab ja nende eest vastutab. Sellise stsenaariumiga, et LNG-laeva Paldiskisse üldse ei tule, me tõepolest arvestanud ei ole,» lisas Talgre.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles