Sõiduautode müügitabel: ikka RAV4, ikka Octavia

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Toyota RAV4 oli ka mullu Eesti inimeste lemmik mudel.
Toyota RAV4 oli ka mullu Eesti inimeste lemmik mudel. Foto: Toyota

Septembri automüügi edetabelis hõivasid esimesed kaks kohta taas Toyota RAV-4 ja Škoda Octavia.

Need kaks mudelit olid edetabeli tipus ka möödunud kuul. Kui augustis oli kõige müüdum automudel Octavia, siis septembris tõusis 138 ühikuga esimeseks RAV4. Octaviaid läks eelmisel kuul kaubaks 131. Kolmandale kohale platseerus 95 müüdud sõidukiga Peugeot 2008.

Kokku müüdi septembris 1810 sõiduatot, mis ületas eelmise aasta septembri tulemust 1,9 protsendiga. Populaarsemate automarkide edetabelis jätkas ka septembris liidrikohal Toyota (313 müüdud sõiduautot), järgnesid Škoda (278) ja Peugeot (161).

Üheksa kuu kokkuvõttes on klientidele üle antud 16 181 uut sõiduautot, mida on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes siiski 12,7 protsendi võrra vähem. «Kuna möödunud aasta esimesel poolel oli müük väga hea ja teisel poolel toimus langus, siis vastavalt sellele on tänavused stabiilsed müügitulemused näidanud eelmise aastaga võrreldes esimesel poolaastal langust, aga kahel viimasel kuul tõusnud plusspoolele,» teatas autode müügi- ja teenindusettevõtete liit (AMTEL).

Alternatiivkütuseid kasutavad sõiduautod moodustasid kogumüügist 35 protsenti, neist hübriidautosid oli 570, elektriautosid 64 ja CNG gaasiautosid 23.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles