Putini uus suur probleem: Venemaa ministrid ja ametnikud on hakanud sõjapinge all meeletult jooma (2)

PM Majandus
Copy
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: Scanpix/ AP

Ukraina sõja puhkemisest alates on Venemaa kõrged ametnikud ning president Vladimir Putini lähiringi kuuluvad inimesed hakanud kuhjuvaid pingeid üha sagedamini ning jõulisemalt alkoholiga leevendama ning see teeb Putinile tõsist muret.

Nii kirjutab Helsingin Sanomat Meduza allikatele tuginedes.

«Alates veebruarist on inimesed stressi leevendamiseks jooma hakanud: ministrid, aseministrid, isegi mõned peaministri asetäitjad, presidendi administratsiooni ning turvateenistuse liikmed, mõned riigifirmade juhid ning kubernerid,» rääkis üks valitsusele lähedalseisev allikas.

Tema kinnitusel on stressi põhjuseks Venemaa alustatud sõja ning sellele järgnenud lääneriikide kehtestatud sanktsioonide tekitatud probleemid, mille lahendamisega peaksid ametnikud Putini ootuste kohaselt mängleva kergusega toime tulema.

Väljaanne kirjutab, et 24. veebruaril Ukraina vastu laiapõhjalise sõja alustamise plaanist teadsid ette vaid mõned üksikud Venemaa administratsiooni liikmed ning sõja esimestel kuudel olid paljud segaduses ega teadnud mida teha. 

Meduza allika sõnul on Putin alkoholi liigse tarbimise pärast tõsiselt mures, sest inimeste distsipliin on käest täiesti ära: osa ei ilmu olulistele kogunemistele, teised küll ilmuvad kohale, aga on ebaadekvaatsed ning need seigad ei jää ka avalikkusele märkamata.

Allikad ei usu, et Putin alkoholi liigtarbimise pärast kedagi vallandama hakkaks. «Seni käib ainult veenmine ning kergelt nõudlikus toonis suunamine,» rääkis allikas. Samas, olukord võib muutuda.

Putin ise on praegu praktiliselt karsklane. Siiski on ta avalikult rääkinud sellest, kuidas nad Hiina liidri Xi Jinpingiga sünnipäevapidustustel viina jõid.

Putin on ka alkoholitootjatega kohtunud ning viimased tõdesid, et venelased on alkoholiga üles kasvanud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles