EAS toetas Flowiti tehisintellekti uuringuid ligi poole miljoniga

BNS
Copy
Flowit valgusreklaamid kontorihoone seinal.
Flowit valgusreklaamid kontorihoone seinal. Foto: Erakogu

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) rakendusuuringute programm toetab 469 750 euroga tarkvarafirma Flowit Estonia teaduslikku uuringut tehisintellektil baseeruva tarneahela tõukestrateegia rakendamisel väikese ja keskmise suurusega tootmis- ja hulgimüügiettevõtetele.

Programmi lõpptulemusel sünnib rakendus, mis talletab kõrge kvaliteediga rikastatud müügiandmeid; profileerib klientide minevikutellimuste põhjal toodete täpsed valmimise ajad ja tulevikunõudlused; loob seose toodete ja nende komponentidega; omab täpset ülevaadet kõigi klientide ning toodete tulevikuvajadustest; loob senise ostuinfo põhjal realistlikke tulevikusimulatsioone ning teavitab kasutajat olulistest muutustest, hinnates selleks reaalajas komponentide vajadust ja saadavust, teatas Flowit.

Tarneahela targa planeerimise projekti aluseks on Flowit Estonia arendatud tootmisettevõtete iseteenindustarkvara Salesorder ja tehisintellektil põhinev lahendus Aitoldyou. Flowit Estonia soovib uuringute ja testide abil teaduslikult tõestada, kas ja kuidas oleks võimalik luua lahendus, mis vastab laiemalt nii sektori kui ka kasutajate tegelikule vajadusele ning on tootestatav.

Uuringud toimuvad kuni 2025. aasta jaanuari lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles