Eesti ravimifirma taotleb Kanadas oma esimese ravimi registreerimist

BNS
Copy
J. Molner AS-i asutaja ja tegevjuht Jason Grenfell-Gardner.
J. Molner AS-i asutaja ja tegevjuht Jason Grenfell-Gardner. Foto: J. Molner Company

Geneeriliste ravimite väljatöötamisele spetsialiseerunud Eesti ravimifirma The J. Molner Company (Molner) esitas oma esimese ravimi taotluse Kanada ravimiametile.

Ettevõtte geneeriline süstitav südameravim MOC-001 saab heakskiidu eeldatavasti järgmisel aastal, teatas Molner.

Ettevõtte asutaja ja tegevjuhi Jason Grenfell-Gardneri sõnul kasutatakse seda ravimit näiteks kirurgias ja esmaabis vererõhu korrigeerimiseks. Talle teadaolevalt on tegemist ka esimese Eesti ettevõttega, kes on Kanada turule ravimit viimas.

Selle nädala alguses teatas The J. Molner Company valdusfirma J. Molner AS, et valmistub aktsiate esmaseks avalikuks pakkumiseks, mille kogumahuks on kavandatud ligikaudu miljon eurot. 

Molner arendab ravimeid USA ja Kanada turule ning ravimeid töötab välja Mustamäel Tehnopolis tegutsev teadus- ja arendustiim. Molner keskendub keerulisematele geneerikutele ning ei tegele seetõttu tablettide ja kapslite arendusega. Arenduse fookuses on dermatoloogias kasutatavad paiksed ravimid ning steriilsetest ravimivormidest haiglates kasutatavad viaalidesse ja ampullidesse pakendatud süstelahused. Ravimite tootmiseks on Molneril lepingulised partnerid.

Molneri nime all tegutseb kolm tütarettevõtet: The J. Molner Company OÜ Eestis, The J. Molner Company Inc. Kanadas ning The J. Molner Company LLC USA-s. Kokku töötab neis ettevõtetes ligi 20 töötajat.

Eestis oli Molneri 2022. aasta esimese poole käive 162 000 eurot, mis tuli teistele ravimitootjatele osutatud teadus- ja arendustegevuse teenustest. Praegu keskendub ettevõte omatoodete arendusele ning esimeste enda ravimite turuletoomisele. Tänavu juulis omandas Molner USAs sealse toidu- ja ravimiameti registreeritud kolme ravimi müügiloa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles