Truss: otsustest taganemine pole häbiasi

Copy
Briti peaminister Liz Truss.
Briti peaminister Liz Truss. Foto: Angela Weiss

Briti peaminister Liz Truss kinnitas teisipäeval, et jätkab ebapopulaarsete majandusreformidega, mis on paisanud tema valitsuse kriisi juba ametiaja esimesel kuul – ja tal pole selle pärast häbi.

 

Truss ja rahandusminister Kwasi Kwarteng on sunnitud loobuma plaanist kärpida rikaste tulumaksu ajal, mil lihtkodanikud virelevad aastakümnete kõige hullemas elatuskriisis. Plaan ärritas tooride kriitikuid, tekitas lõhesid parteis endas ja külvas paanikat aktsiaturgudes, kuivõrd see sõltus riigivõla järsust suurendamisest.

«Ma arvan, et juhi puhul ei ole häbiasi inimesi kuulata ja neile vastata, selline ma enda arust olen,» rääkis Truss Sky Newsile. Korrates, et maksulangetused tekitasid segadust, ütles ta BBC-le: «Tahan inimesed endaga kaasa võtta. Jah, peame tegema raskeid otsuseid.»

Raadiole LBC intervjuus lisas ta, et viib seda kasvupaketti ellu otsusekindlalt, ning et plaani osa on ka elektriarvete vähendamine.

Briti meedias levisid teated, et Truss ja Kwarteng plaanivad avaldada hiljem sel kuul turgude ja partei sisekriitikute rahustamiseks kava riigivõla vähendamise kohta, mida algul lubati 23. novembriks. Kahe poliitiku kinnitusel on meedia eksiteel ja selleks päevaks on endiselt 23. november.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles