Pöörane hinnatõus ajas Eesti tootja pankrotti: mujal Euroopas saab hulga odavamalt tegutseda

BNS
Copy
AS Repo Vabrikud peahoone.
AS Repo Vabrikud peahoone. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Ida-Virumaal Püssis tegutsev 148 töötajaga puitplaatide tootja AS Repo Vabrikud esitas eelmisel nädalal kohtule pankrotiavalduse, kirjutab Põhjarannik.

Repo Vabrikud ei ole energiakandjate ning puidu kõrgete hindade tõttu enam konkurentsivõimeline oma müügiturgudel, mis on peamiselt Soomes ja Rootsis, teatas ettevõte, märkides, et teised Euroopa plaaditootjad pakuvad toodangut 10-15 protsenti madalamate hindadega ja turg tervikuna on jahtumas.

«29. septembril esitas AS Repo Vabrikud kohtule pankrotiavalduse ettevõtte pankroti väljakuulutamiseks. Sellise otsuseni jõudmine oli väga raske. Ettevõtjana ei ole me samas suutelised tekkinud olukorda mõjutama,» teatas ettevõte lehele.

Repo Vabrikud annab tööd 148 töötajale ja kaudselt oma partnerite kaudu veel mõnesajale inimesele Ida-Virumaal ning kaugemal. Ettevõte on üks suuremaid tööandjaid Lüganuse vallas.

Ettevõtte riigimaksude võlg ulatub üle 75 000 euro, kuid selle tasumise kohta on maksuametiga kokkulepitud maksegraafik.

Repo Vabrikud koos oma eelkäija Püssi Puitlaastplaatide Kombinaadiga on tegutsenud järjepidevalt alates 1975. aastast, väärindades väheväärtuslikku puitu ja tootes plaati mööblitööstusele.

Võlausaldajate ja kohtu otsustada jääb, kas tehas konserveeritakse kõrgete energiahindade ajaks või likvideeritakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles