Tuhanded kliendid loobuvad universaalteenusest (3)

Copy
Kodutarbijatel on veel nädala jagu aega, et otsustada, kas minna üle universaalteenusele või jätkata elektri ostmist vanaviisi.
Kodutarbijatel on veel nädala jagu aega, et otsustada, kas minna üle universaalteenusele või jätkata elektri ostmist vanaviisi. Foto: Mihkel Maripuu

Tuhanded kliendid on teatanud, et ei soovi kasutada universaalteenust ja jätkavad varem valitud elektripaketiga. Osa neist loodab börsipaketiga raha kokku hoida.

Reedel selgus elektri universaalteenuse hind, milleks konkurentsiamet kinnitas 15,4 senti kilovatt-tund. Elektrimüüjad lisasid sellele oma marginaali ja käibemaksu ning hind tõusis üle 19 sendi. Sellest hinnast hüvitab riik kuus senti ja nii tuleb universaalteenuse tarbijal tasuda kilovatt-tunni eest oktoobris üle 13 sendi. Eesti Energia teatas esimesena, et nende elektri kilovatt-tunni hind kodutarbijale koos riigi kompensatsiooniga on oktoobris 13,24 senti.

Eesti Energia hakkas kohe reede öösel saatma klientidele e-kirju, milles võrdles nende juuli ja augusti tarbimise kulu universaalteenuse hinnaga. Kokku saatsid nad koduklientidele ligi 120 000 e-kirja ja ligi 11 000 paberkirja.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles