Coop Panga juht: inimesed jäävad enne võlgu elektrimüüjale kui pangale

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Coop Panga juhatuse esimees Margus Rink (vasakul) ja finantsjuht Paavo Truu ütlevad, et muretseda on põhjust siis, kui inimesed hakkavad töötuks jääma.
Coop Panga juhatuse esimees Margus Rink (vasakul) ja finantsjuht Paavo Truu ütlevad, et muretseda on põhjust siis, kui inimesed hakkavad töötuks jääma. Foto: Taavi Sepp

Kui koroona ajal andsid pangad maksepuhkust igale küsijale, sest kõik uskusid, et kriis on ajutine, siis nüüd on olukord teine ja kõik peaksid läbi mõtlema oma energiakulu, hindas olukorda laenuturul Coop Panga juhatuse esimees Margus Rink. Panga finantsjuht Paavo Truu lohutas laenuvõtjaid aga sellega, et kodulaenu võtja saab maksepuhkust edaspidigi ja küll ka riik appi tuleb.

«Mina ei usu, et elekter hakkaks enam kunagi maksma viis senti,» ütles Rink, kes oli aastaid Eesti Energia juhatuse liige.

Kui elektri hind oleks viie ja kümne sendi vahel, ei räägiks Truu sõnul keegi kriisist. «Eesti aastane tarbimine on kaheksa teravatt-tundi. Kui elektri hind on harjumuspärasest sada eurot megavatt-tunnilt kõrgemal, siis see tähendab lisakulu 800 miljonit eurot, kui 200 eurot kõrgemal, siis 1,6 miljardit eurot lisakulu, mille peab lõpuks kinni maksma tarbija,» ütles finantsjuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles