Alexela hakkab universaalteenust pakkuma lõpphinnaga 19,19 s/kWh (2)

PM Majandus
Copy
Homme võidavad hinnas universaalteenuse tarbijad.
Homme võidavad hinnas universaalteenuse tarbijad. Foto: Tairo Lutter

Universaalteenust on võimalik pakkuda kõigil Eesti elektrimüüjatel. Ka eestimaine energiaettevõte Alexela hakkab universaalteenust oma klientidele pakkuma juba homsest.

Alexela kliendid saavad universaalteenust marginaaliga 0,70 s/kWh, kliendile on universaalteenus seega lõpphinnaga 19,19 s/kWh, millele lisandub kuutasu 1,99€. Alexela viib kliendi automaatselt universaalteenusele kui selle hind on tema tänase paketi hinnast soodsam

«Eestimaise energiaettevõtte Alexela eesmärk on sel kiirel muutuste perioodil toetada oma kliente ja teha nende jaoks soodsaid valikuid. Kui universaalteenuse hind on odavam, kui kliendi tänane hind, siis viiakse klient Alexela poolt automaatselt üle universaalteenusele. Kui hetkepakett on soodsam kui universaalteenus, siis klient jätkab oma olemasoleva paketiga. Mõlemal juhul teavitab Alexela klienti,» märkis ettevõte. Juba 3. oktoobril laekub Alexelalt täpsustav informatsioon.

Mis saab juhul, kui kui klient ei soovi universaalteenusega liituda?

Kui klient on saanud teatise universaalteenusele üleviimise kohta, kuid ei soovi universaalteenusega liituda, siis on vaja sellest Alexelat teavitada talle laekunud teatises märgitud tähtajaks ning kliendile ennistatakse tema varasemalt valitud pakett.

Vastav hinnavõrdlus ja automaatne üleviimine koos sellest keeldumise võimalusega toimub vastavalt elektrituruseadusele kuni 31.12.2022. Kliendil jääb endiselt võimalus liituda universaalteenusega kogu universaalteenuse kehtivuse aja vältel, s.t kuni 30.04.2026. Seejuures on oluline märgata, et kui klient oli enne universaalteenuse jõustumist, s.t enne 01.10.2022, sõlminud tähtajalise fikseeritud hinnaga elektrilepingu, millele kohaldub ennetähtaegse lepingu lõpetamise tasu, siis on neil klientidel võimalik liituda universaalteenusega ilma leppetrahvi tasumata, teavitades Alexelat soovist universaalteenusega liituda hiljemalt 30.09.2023.

Samuti on võimalik ka universaalteenuse leping igal ajal lõpetada ja liituda mõne teise paketiga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles