Noored on hakanud rohkem sääste koguma

PM Majandus
Copy
Hoiupõrsas. Foto on illustreeriv.
Hoiupõrsas. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Noored on aastataguse ajaga võrreldes hakanud rohkem säästma, näitab Swedbanki statistika. Keskmine säästusumma jääb alla 500 euro.

Swedbanki eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla sõnul on noored üha enam distsiplineeritumad säästjad, mis kiire hinnatõusu kontekstis on ülioluline samm, et ise hakkama saada.

«Lõviosa ehk pea 80% 18-25-aastastest klientidest kasutavad Swedbankis ka isikliku eelarve loomise võimalust, mis aitab mugavalt ja visuaalselt lihtsasti mõistetavalt oma kuludel silma peal hoida,» rääkis Ulla.

Kokku kasutab Swedbanki Rahakogujat 25 000 noort. Antud vanusegrupis koguvad Rahakoguja abil sääste 32% noortest, kelle keskmine kogutud summa oli Swedbankis 428 eurot.

«Selle kõrval tegelevad noored aga aktiivselt ka oma säästude kasvatamisega. 18-25-aastastest Swedbanki klientidest 9% omavad väärtpaberikontot koos varadega. Keskmiselt on väärtpaberikontol oleva vara väärtus võrdne keskmise palga ehk 1600 euroga,» lisas Ulla.

«18-25-aastastest noortest investeerib Swedbankis 36% fondidesse ning 83% aktsiatesse. Seejuures toetavad noored väga tugevalt oma investeeringutega kohalikku ärimaastikku – tervelt 51% noortest investeerib Eesti turu aktsiatesse ja noorte investeeringute kogumahust on see suisa 57%,» ütles Ulla.

Väiksemate paigutustega on noored näidanud üles ka huvi Skandinaavia aktsiaturgude suunas, kuhu 60% noortest on paigutanud 12% oma investeeringute mahust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles